Bijna iedereen is al bekend met het berekenen van het BMI, omvang en gewicht. Ik heb daarnaast een methode, die de samenstelling van uw lichaam kan vaststellen. Die geeft waardevolle informatie voor een effectieve plan van aanpak.

 

Meten = Weten = Goed en gezond leren eten

BIAmeting

Zoals gezegd, met behulp van de BIAmeting wordt uw lichaamssamenstelling vastgesteld.

 

Een klein stroompje met grote gevolgen

De BIA(of impedantie)meting meet de elektrische weerstand van het lichaam met behulp van een klein stroompje. Deze weerstand wordt bepaald door de verhouding vet, spierweefsel en water in uw lichaam.

 

Naast de totale weerstand wordt ook de weerstand van de actieve lichaamscellen gemeten (de zgn. reactantie). Uit deze twee getallen kan samen met de getallen van uw gewicht, lengte en leeftijd de samenstelling van uw lichaam berekend worden.

EEN VOORBEELD

Toelichting bij bovenstaande BIAmeting:

  • Het lichaam bestaat enerzijds uit vet en anderzijds uit actief weefsel (met name de spieren).
  • Het actieve weefsel bestaat op haar beurt weer uit (spier)cellen en vloeistof die zich tussen de spiercellen bevindt (het zgn. EC Water).
  • In het verslag van de meting worden vetmassa, EC Water en spiercellen apart in kilogrammen weergegeven.
  • Naast de hoeveelheid spierweefsel wordt ook de kwaliteit (voedingstoestand) van de spiercellen gemeten. Dit zegt iets over de kracht en het uithoudingsvermogen van uw spieren.
  • Mensen die reeds langere tijd te kampen hebben met (fors) overgewicht, blijken vaak ook “ondervoed” te zijn. Met behulp van de juiste maaltijdadviezen kan dit probleem opgelost worden, waardoor het afvallen vaak ook nog beter gaat lukken.
  • Een teveel aan vocht duidt op een risico voor de gezondheid en treedt bij één op de drie mensen met overgewicht op.

 

 

SPREEKUURLOCATIES

WEERSELO & ROSSUM & OOTMARSUM & DENEKAMP

PRAKTIJK EET&ZO

Grotestraat 40 A

7596 KE ROSSUM

Tel 06 - 2280 64 16
Email info@anneleferink.nl