Samen komen we tot een praktisch en persoonlijk advies op maat, waar u mee aan de slag kunt.

 

U kunt bij mij terecht voor hulp bij:

 • Een gezonde voeding/leefstijl
 • Vegetarische voeding
 • Voeding bij zwangerschap
 • Voeding bij kinderen
 • Overgewicht
 • Ondergewicht
 • Aanpassing van de voeding bij aandoeningen/ziektes
  (Diabetes mellitus, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, COPD, maag en darmproblemen, prikkelbare darm, lactose intolerantie)
 • Het gebruik van energieverrijkte drink- of sondevoeding
 • Voeding bij (top)sport

werkwijze INDIVIDUEEL TRAJECT

Dieetadvies is een individueel traject, waarbij u persoonlijk wordt begeleid naar uw doel. In het eerste consult bespreken we waarom u bij mij bent gekomen en wat ik voor u kan betekenen. We bespreken uw eet- en leefpatroon en stellen de doelen vast die u wilt bereiken. Ik maak een voedingsadvies op maat, praktisch en rekeninghoudend met woon- en leefsituatie.

 

Het eerste gesprek zal ongeveer een uur duren. U dient legitimatie en verwijsbrief* van de huisarts of specialist mee te nemen naar het eerste gesprek. De vervolgconsulten duren ongeveer 20 minuten per keer. Daarin is ruimte om de voortgang te bespreken en kunt u natuurlijk al uw vragen stellen.

 

* Naar de diëtist zonder verwijzing?

Met ingang van 1 augustus 2011 is de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek een feit. Je kunt vanaf deze datum zonder verwijsbrief van de (huis)arts naar de diëtist. Omdat via de verwijsbrief ook overige belangrijke informatie wordt overgedragen aan de diëtist, blijft een verwijzing via de huisarts de voorkeur houden.

SPORTDIETIEK

De basisvoeding

Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Iedereen heeft al deze voedingsstoffen nodig. Wanneer de basisvoeding in orde is, heeft u een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

 

Prestatieverbetering

Wilt u meer, prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan is mogelijk de basisvoeding alleen niet voldoende en kan een goede sportvoeding helpen. Wij gaan kijken naar de sportspecifieke voeding. Het trainingsadvies laat ik aan de trainer/coach over.

 

Topsporters

Voor topsporters kunnen sportsupplementen prestatie­bevorderend werken, mits ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid en niet op de dopinglijst staan. Daarnaast kan er ondanks een goede basisvoeding een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan, zoals aan ijzer, ferritine of vitamine D. Het gebruik van supplementen is dan een mogelijkheid, waarbij het raadzaam is te overleggen met een sportarts of sportdiëtist.

 

 

PARKINSON

In 2022 heb ik de opleiding voor Parkinson diëtist afgerond. Sindsdien ben ik aangesloten bij ParkinsonNet. Bij de ziekte van Parkinson denkt u misschien niet gelijk aan de diëtist. Toch kan het zeker zinvol zijn om een afspraak te plannen. Ik kan u adviseren bij de verschillende klachten die voedingsgerelateerd zijn. Het doel is om uw klachten te verminderen en/of uw conditie te verbeteren. Klachten die kunnen ontstaan bij Parkison waarbij ik u bij kan begeleiden zijn: 

- Verminderde eetlust en misselijkheid 

-  Kauw- en slikproblemen

-  Gewichtsverlies

-  Volle maag

-  Obstipatie

-  Inname Levodopa en eiwitten

 

 

GROEPSVOORLICHTING

Regelmatig organiseer ik voorlichtingsbijeenkomsten voor groepen, bij bedrijven, scholen, kinderdagverblijven, sportverenigingen, ouderbonden etc. Diverse voedingsgerelateerde onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens  lezingen of clinics die verzorgd kunnen worden op locatie.

 Onlangs heb ik nog een aantal keer een supermarktsafari (rondleiding) gedaan in de supermarkten in Denekamp in het kader van de gezondheidsweek. Ook in samenwerking met de fysiotherapie doe ik weleens voorlichting bij bepaalde doelgroepen als de GLI, Parkinson of COPD.

 

 

SPREEKUURLOCATIES

WEERSELO & ROSSUM & OOTMARSUM & DENEKAMP

PRAKTIJK EET&ZO

Grotestraat 40 A

7596 KE ROSSUM

Tel 06 - 2280 64 16
Email info@anneleferink.nl